Składniki:
- 6 sztuk płatów śledziowych
- olej
- 1 cebula,
- koncentrat pomidorowy,
- miód,
- liść laurowy
- przyprawa curry,
- ocet, pieprz, papryka słodka
Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki.
Składniki na zalewę:
- ½ szklanki oleju
- 3 duże cebule pokroić w piórka,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 2 płaskie łyżki miodu ,
- liść laurowy ,
- przyprawa curry wg uznania,
- 1 płaska łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
- 2 łyżki octu,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
Cebulę podsmażyć na oleju i dodać pozostałe składniki , poddusić aby cebula była miękka. Ostudzić zalewę i przekładać warstwami śledzie z zalewą.
SMACZNEGO !!!
ANETA MUCHA
RZD ŁĘCZYCA