Składniki:
Masa kakaowa:
Ciasto:
Masa serowa:
Bita śmietana:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Masa kakaowa: wodę, olej, cukier i kakao dodać do garnka, zagotować i ostudzić całą masę.
Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Wlać do tego wystudzoną masę kakaową, dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach . Biszkopt po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na 2 części. Utrzeć masło z cukrem i dodać ser. Pierwszą część biszkoptu posmarować dżemem. Na to wyłożyć masę serową. Przykryć drugim biszkoptem, posmarować dżemem. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę, dodać cukier puder i śmietan-fix. Masę wyłożyć na dżem. Całość posypać startą gorzką czekoladą.
SMACZNEGO !!!
RZD Kutno
Anna Olba