Składniki:
30 dag sera żółtego
20 dag majonezu
7 jaj
20 dag fileta z kurczaka
25 dag pieczarek
cebula, sól, pieprz, olej
4 łyżki bułki tartej
Wykonanie:
Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej. Do startego sera dodać majonez, 5 jajek, wymieszać. Wlać na blachę i piec 20-25 minut w temperaturze 200oC.
Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce. Cebulę chwilą pogotować, pokroić w kostkę, zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Połączyć ją z pieczarkami, doprawić pieprzem i solą, dodać 2 jajka oraz 4 czubate łyżki bułki tartej. Na upieczonym, wystudzonym blat serowy układamy kurczaka pokrojonego w kostkę i farsz z pieczarek i cebuli. Zawijamy w roladę i układamy na blaszce łączeniem do dołu. Piec 25 - 30 minut w temperaturze 180°C.
Kamilla Majer
PZDR Radomsko