Kuleczki z niespodzianką

Show the MENU
Zdjęcie przedstawia upieczone kuleczki z niespodzianką

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego z indyka,
  • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1 bułka kajzerka,
  • 30 dag pieczarek,
  • 1 jajko,
  • 1 cebula,
  • przyprawy: vegeta, pieprz, papryka słodka, suszone śliwki

Sposób przygotowania:
Do mięsa mielonego dodać vegetę, pieprz (do smaku), wbić jajko. Następnie dodać starte, podsmażone z cebulą pieczarki oraz namoczoną i wyciśniętą bułkę. Składniki dobrze wymieszać. Brać małe porcje mięsa na dłoń i rozgnieść na płasko, nałożyć na to śliwkę suszoną i zrobić kulkę. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać trochę słodką papryką mieloną i piec w piekarniku 20 minut w temperaturze 180°.

Z.Maślińska
RZD Zgierz

SMACZNEGO !!