Szaszłyk z kurczaka z ananasem i papryką

Show the MENU

Składniki:

  • 400 g piersi z kurczaka,
  • 200 g ananasa świeżego (lub z puszki),
  • 2 czerwone i 1 zielona papryka,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 60 ml oleju z pestek winogron,
  • 1 łyżka oregano,
  • pieprz, sól

Przygotowanie:
Mięso pokrój w kostkę o boku 1,5 cm, oprósz solą i pieprzem, dodaj oregano, musztardę i odstaw na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce. Ananasa i paprykę pokrój w kostkę wielkości kostki z mięsa kurczaka. Mięso na przemian z ananasem i papryką nabij na patyczki do szaszłyków (wcześniej namaczane w wodzie). Szaszłyki posmaruj olejem z pestek winogron i piecz około 15-20 minut na dobrze rozgrzanym grillu. Szaszłyki podawaj z ziemniakami pieczonymi i salsą pomidorową.

Zuzanna Maślińska
RZD - Zgierz