Składniki:
Wykonanie :
Kiełbasę białą, jeżeli jest surowa sparzyć przez 5-10 minut we wrzątku, następnie pokroić ja w kostkę o boku około pół centymetra. Ser zetrzeć na tarce. Czosnek posiekać i utrzeć z odrobiną soli. Pieczarki oraz suszone pomidory pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać połowę oleju i przesmażyć na nim pieczarki z czosnkiem, aż do odparowania wody. Zawartość patelni wymieszać z biała kiełbasą, posiekaną natką pietruszki, żółtym serem, suszonymi pomidorami i doprawić solą i pieprzem oraz oregano. Piersi kurczaka zbić tłuczkiem na cieknie kotlety. Przygotować 2 duże płaty folii aluminiowej. Folię posmarować pozostałym olejem. Na każdym płacie folii nałożyć po 2 kotlety obok siebie i rozpłaszczyć je dłonią, przy brzegach folii, powinno pozostać ok. 3-4 cm wolnej przestrzeni. Mięso posmarować musztardą, oprószyć solą, pieprzem, oregano, nałożyć farsz i całość zawinąć w ścisłe rolady. Końcówki folii zawinąć do środka i wstawić roladki na około 30 minut do nagrzanego do 170ºC piekarnika. Po tym czasie roladki wyjąć i odstawić na 15 minut. Mięso wyjąc z folii i pokroić na plastry. Podawać z sosem koperkowym lub pomidorowym, ziemniakami lub ryżem i surówkami.
SMACZNEGO !
Zuzanna Maślińska
RZD Zgierz