Potrawy z grilla cd...

Show the MENU

Pieczarki nadziewane

Produkty:

  • pieczarki - "kapelusze”
  • serek "Almette” ziołowy lub paprykowy
  • ser mozarella

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki nadziać serkiem "Almette”, każdy kapelusz nakryć mozarellą i zawinąć w pakiecik z folii aluminiowej. Ułożyć na tacce i grillować ok. 20 minut.

Sałatka ziemniaczana do potraw z grilla (dla 6 osób)

Produkty:

  • 1 kg ziemniaków,
  • 3 jajka,
  • 0,40 kg ogórków kiszonych,
  • 1 średnia cebula,
  • pęczek koperku (może być suszony),
  • słoik majonezu,
  • pieprz,
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, po wystygnięciu pokroić w kostkę min. 1 cm grubości. Ogórki i jajka pokroić w kostkę odrobinę mniejszą, cebulę i  koperek drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać, dodać majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem.                                                                              

Katarzyna Janiak
specjalistka ds. gwia
RZD w Sieradzu