Domowe tiramisu

Show the MENU

Składniki:

  • opakowanie cappuccino,
  • paczka okrągłych biszkoptów,
  • jasny biszkopt,
  • polewa czekoladowa

Krem:

  • 4 waniliowe serki homogenizowane,
  • ½ paczki  mleka w proszku,
  • ¾ szklanki cukru pudru,
  • ½ kostki margaryny,
  • 2 łyżki żelatyny

Przygotowanie:
Upiec jasny biszkopt. Cappuccino rozpuścić w ½ litra przegotowanej, gorącej wody, ostudzić. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody, ostudzić. Margarynę utrzeć  z cukrem  pudrem, dodawać na przemian serki i mleko w proszku. Na koniec wlać rozpuszczoną i ostudzoną  żelatynę. Biszkopt nasączyć cappuccino, wyłożyć krem. Na kremie układać biszkopty maczane w cappuccino. Ciasto polać polewą czekoladową.

Henryka Telus
RZD Piotrków Tryb