Zamówienie 17 rodzajów potraw z ziemniaków do degustacji wraz z dostarczeniem do siedziby zamawiającego

Show the MENU

banner RPO
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu  Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego
na lata 2007 - 2013. Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu Łódzkiego
 
ZAPYTANIE OFERTOWE nr 6 z dnia 08.07.2013

Zapytanie ofertowe na wykonanie usług z zakresu promocji projektu pn: „Kościerzyński Dzień Ziemniaka – Jesień w Polu i Ogrodzie” współfinansowanego przez Unię Europejską  z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007 – 2013”.
Postępowanie nie podlega ustawie z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych – wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych kwoty 14.000 euro (art. 4 pkt. 8 ustawy).

  1. Beneficjent (zamawiający):
    Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach  ul. Nowości 32  95-011 Bratoszewice,
  2. Nazwa projektu współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007 – 2013 ,,Kościerzyński Dzień Ziemniaka – Jesień w Polu i Ogrodzie”
  3. Opis przedmiotu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje: zamówienie 17 rodzajów potraw z ziemniaków do degustacji wraz z dostarczeniem do siedziby zamawiającego, w asortymencie:
    1.Krupnik z suszonymi grzybami
    2.Zupa jarzynowa po włosku
    3.Kapuśniak z ziemniakami
    4.Sałatka ziemniaczano-porowa
    5.Sałatka ziemniaczano-fasolowa
    6.Sałatka z tuńczyka z ziemniakami
    7.Sałatka z ziemniaków i wędzonego kurczaka
    8.Sałatka z ziemniaków i marynowanej papryki
    9.Krokiety z ziemniaków i pieczarek
    10.Pyzy tradycyjne
    11.Pierogi ruskie
    12.Opiekanki z gotowanych ziemniaków
    13.Kopytka ziemniaczane z sosem mięsnym
    14.Knedle ziemniaczane z owocami
    15.Zapiekanka z ziemniaków i gotowanej golonki
    16.Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
    17.Roladki ziemniaczane w waflu

Zakres zamówienia :

  1. Krupnik z suszonymi grzybami w ilości 75 litrów;
    składniki podstawowe: ziemniaki, wołowina (lub wieprzowina), kasza jęczmienna „perłowa”, grzyby suszone, włoszczyzna; ziemniaki i mięso w zupie pokrojone w kostkę.
  2. Zupa jarzynowa po włosku w ilości 75 litrów;
    składniki podstawowe po włosku( w równych ilościach): ziemniaki, marchew, szparagi (kalarepa lub kalafior), dynia( cukinia i tym podobne) fasola szparagowa lub sucha, zielony groszek (strąki lub z puszki);
    warzywa do zupy przed gotowaniem podsmażone na boczku z cebulą i porem; zupa zagęszczona drobnym makaronem, zabielona sokiem lub przecierem pomidorowym, a przed podaniem posypana żółtym tartym serem.
  3. Kapuśniak z ziemniakami w ilości 75 litrów;
    składniki podstawowe: ziemniaki, kwaszona kapusta; kapusta przed połączeniem z ziemniakami w zupie wstępnie podduszona z boczkiem wędzonym ze zrumienioną cebulą.
  4. Sałatka ziemniaczano-porowa  w ilości 45 kg;
    składniki podstawowe:ziemniaki ugotowane w mundurkach, pory, jaja (ugotowane na twardo),ogórki kiszone; składniki połączone majonezem z dodatkiem kefiru (lub kwaśnego mleka), dla zaostrzenia smaku wskazany dodatek musztardy.
  5. Sałatka ziemniaczano-fasolowa w ilości 45 kg;
    składniki podstawowe: ziemniaki ugotowane w mundurkach, fasola szparagowa z puszki, ogórki kiszone, jabłka, dymka;
    składniki połączone utartą musztardą z olejem.
  6. Sałatka z tuńczyka z ziemniakami w ilości 45 kg;
    składniki podstawowe:tuńczyk z puszki (duże kawałki), ziemniaki ugotowane w mundurkach, korniszony, kukurydza konserwowa, cebula (lub por);
    składniki połączone majonezem z dodatkiem na przykład kwaśnej śmietany i posiekanej zieleniny
  7. Sałatka z ziemniaków i wędzonego kurczaka w ilości 45 kg;
    składniki podstawowe:ziemniaki ugotowane w mundurkach, filety wędzone z kurczaka, kukurydza z puszki, twardsze soczyste gruszki, wskazany świeży ogórek i cebula dymka;
    składniki połączone olejem słonecznikowym zakwaszonym cytryną z dodatkiem majonezu.
  8. Sałatka z ziemniaków i marynowanej paprykiw ilości 45 kg;
    składniki podstawowe:ziemniaki ugotowane w mundurkach, ogórki kiszone, papryka konserwowa;
    składniki pokrojone w niezbyt drobną kostkę, połączone majonezem ze śmietaną, wskazany dodatek musztardy i ostrego pieprzu.
  9. Krokiety z ziemniaków i pieczarekw ilości 40 kg;
    składniki podstawowe:ziemniaki gotowane, pieczarki, mąka, jaja;
    pieczarki w proporcji do ziemniaków  1:10, panierowane krokiety z sosem pomidorowym lub ogórkowym.
  10. Pyzy tradycyjne w ilości 40 kg;
    składniki podstawowe:ziemniaki surowe starte (lub surowe starte i gotowane), mąka pszenna, mąka ziemniaczana;
    polane  skwarkami ze słoniny lub wędzonego boczku z dodatkiem zasmażanej kapusty białej.  
  11. Pierogi ruskie w ilości 40 kg;
    ciasto do nadzienia takie jak na pierogi
    składniki podstawowe nadzienia:ugotowane ziemniaki,  twaróg;
    twaróg w proporcji do ziemniaków1:2, pierogi  polane przesmażonym z cebulą boczkiem.
  12. Opiekanki z gotowanych ziemniaków  w ilości 15 kg;
    składniki podstawowe:ziemniaki gotowane (75 dag), ser biały (30 dag), mąka(1,5-2 szklanki), jaja(1-2), kiełbasa, szynka lub boczek wędzony (20 dag); przyprawy: czosnek z praski, oregano, sól, pieprz ziołowy;
    zmielone ziemniaki i ser połączone z pozostałymi składnikami podstawowymi i przyprawami, z uformowanych  z ciasta wałków (6-7 cm średnicy) odkrawać plastry, każdy opanierować i usmażyć, wskazany dodatek na przykład sok pomidorowy.
  13. Kopytka ziemniaczane z sosem mięsnym w ilości 40 kg;
    składniki podstawowe: ciasto ziemniaczane,mięso do sosu według uznania.
    dodatek warzywny do kopytek według uznania
  14. Knedle ziemniaczane z owocami (śliwki lub wiśnie)w ilości 40 kg;
    składniki podstawowe: ciasto ziemniaczane, owoce;
    polane masłem z tartą bułką
  15. Zapiekanka z ziemniaków i gotowanej golonki w ilości 30 kg;
    składniki podstawowe: ziemniaki, golonka gotowana;
    pozostałe składniki i wykonanie według uznania
  16. Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą w ilości 30 kg ;
    składniki podstawowe: ziemniaki, kiełbasa cienka wędzona, żółty ser, por;
    pozostałe składniki i wykonanie według uznania
  17. Roladki ziemniaczane w waflu w ilości 15 kg;
    składniki podstawowe: ziemniaki gotowane (40-60 dag), wafle suche(1opakowanie), parówki (5-8); przyprawy: sól, pieprz, przyprawa typu wegeta; do panierowania jajko i bułka tarta;
    zmielone, przyprawione i jeszcze ciepłe ziemniaki układać na suchych waflach, na nich parówki i zawijać  w roladki, każdą pokroić na kilkucentymetrowe kawałki, każdy kawałek opanierować i usmażyć; do podania na zimno z keczupem

4. Rodzaje i opis kryteriów, którymi Beneficjent będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów i sposobu oceny ofert oraz opis sposobu obliczenia ceny.
Cena = 100%
Wybrana zostanie oferta z najkorzystniejszą ceną całego zamówienia.

5. Termin i miejsce realizacji zamówienia:
Miejsce realizacji zamówienia: Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach Oddział
w Kościerzynie, 98-285 Wróblew
Termin realizacji zamówienia: 29 września  2013 r.(niedziela)
6. Miejsce, sposób i termin składania ofert.

Oferty należy przesłać w formie emaila na adres: h [dot] przybylskaatlodr-bratoszewice [dot] pl (h [dot] przybylskaatlodr-bratoszewice [dot] pl )do dnia 15 lipca 2013  do godz. 10.00, w temacie wpisując „Potrawy z ziemniaków - Kościerzyński Dzień Ziemniaka - Jesień w Polu i Ogrodzie”

Oferty, które wpłyną po wyznaczonym terminie składania ofert nie będą brane pod uwagę.

7. Opis warunków udziału w postępowaniu:
Oferta musi zawierać następujące dokumenty:
Ofertę cenową – zał. nr 1
Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych – zał nr 2

8. Rozstrzygniecie postępowania i zlecenie realizacji zamówienia
Postępowanie ofertowe zostanie rozstrzygnięte w dniu: 16 lipca 2013r.
O wynikach postępowania jego uczestnicy zostaną poinformowani w formie emaila najpóźniej
w dniu 17 lipca 2013r.na adres mailowy podany w ofercie cenowej.
W terminie 5 dni od daty rozstrzygnięcia postępowania zostanie podpisana umowa z wyłonionym
w wyniku postępowania wykonawcą zamówienia.

Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia postępowania bez podania przyczyn.

Bratoszewice, dn. 08.07.2013 r.


banner RPO

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu  Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego
na lata 2007 - 2013. Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu Łódzkiego
 
INFORMACJA O WYBORZE OFERTY nr 6 z dnia 08.07.2013r.
 
Dokonano rozstrzygnięcia ofert na zamówienie 17 potraw z ziemniaków do degustacji w ramach projektu pn. „Kościerzyński Dzień Ziemniaka – Jesień w Polu i Ogrodzie” współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007- 2013.

Na zapytanie ofertowe nr 6 z dnia 08.07.2013 dotyczące zamówienia 17 potraw z ziemniaków zamieszczone na stronie  www.lodr.bratoszewice.pl  i wysłane do trzech potencjalnych  wykonawców , odpowiedziały cztery firmy.  Wybrano najkorzystniejszą ofertę cenową złożoną przez firmę  F.H.U. Sobieraj Ewelina Jeziory 47, 98-200 Sieradz,  na kwotę  5292,00 zł. brutto, której to firmie udzielono zamówienia.
 
Bratoszewice 16.07.2013r.