Nowa jakość doradztwa rolniczego - czytaj tutaj i  tutaj

Szkolenia z zakresu "Stosowania środków ochrony roślin przy użyciu opryskiwaczy" - sprawdź

Kurs dla kombajnistów - sprawdź

Szczegóły w zakładce: Szkolenia zawodowe - sprawdź

 

Konkurs wyrobów piekarniczych 2018

Show the MENU

Szanowni Państwo

 

Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Bratoszewicach zaprasza Państwa do wzięcia udziału w:

KONKURSIE WYROBÓW PIEKARNICZYCH

dla producentów z województwa łódzkiego

 

Celem konkursu jest wyłonienie wyrobów najwyższej jakości oraz wyróżnienie i promocja ich producentów. Oceny wyrobów dokona Komisja Konkursowa w składzie:

  • przedstawiciel ŁODR z siedzibą w Bratoszewicach
  • przedstawiciel Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-
     Spożywczych w Łodzi
  • przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego
  • przedstawiciel Łódzkiego Urzędu Wojewódzkiego
  • przedstawiciel IBPRS im. prof. Wacława Dąbrowskiego Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa zs. w Łodzi

 

 

 Przedmiotem badań będzie ocena  organoleptyczna wyrobów w zakresie:

 –  wyglądu zewnętrznego, cech skórki, miękiszu, smaku, zapachu.

 

Oceną zostaną objęte następujące grupy asortymentowe :

  • Chleb popularny mieszany
  • Pieczywo żytnie
  • Pieczywo mieszane
  • Pieczywo razowe
  • Pieczywo półcukiernicze
  • Pieczywo drobne np: bułki, rogale, itp.
  • Pieczywo wzbogacone dodatkami
  • Piekarniczy produkt regionalny
  • Inne wyroby piekarskie

 

Warunkiem udziału w konkursie jest dostarczenie do Łódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Bratoszewicach minimalnej ilości produktów w danym asortymencie:

- chleby – 1 szt.  

- bułki, rogale, itp. – po 3 szt.

 

Liczba zgłoszonych wyrobów do oceny od jednego producenta nie jest limitowana.

 

Po dokonaniu oceny  organoleptycznej produktów Komisja Konkursowa na podstawie wyników badań wyróżni najlepsze wyroby.

 

Pieczywo należy dostarczyć w dniu 06.06.2018 r. do Łódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Bratoszewicach w godz. 7.30 - 9.00. – tel. (0-42) 710 38 10

Produkty powinny być dokładnie opisane i oznakowane.

 

Ogłoszenie wyników konkursu odbędzie się 16.06.2018 r. (sobota) o godz. 11.00
w czasie trwania Targów Rolnych „W Sercu Polski” oraz XX Wojewódzkiej Wystawy Zwierząt Hodowlanych  w Bratoszewicach.

 

 NAJLEPSI PRODUCENCI ZOSTANĄ WYRÓŻNIENI DYPLOMAMI I PUCHARAMI

 

Termin zgłoszenia do konkursu upływa 30.05.2018 r. Obowiązuje przesłanie pisemnego zgłoszenia (karta zgłoszenia do konkursu w załączeniu) na adres:

 

Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach

ul. Nowości 32

95-011 Bratoszewice lub fax (042) 719-66-99

 

Szczegółowych informacji na temat KONKURSU udziela:

Piotr Kalusiński – Dział Ekonomiki i Zarządzania Gospodarstwem Rolnym – tel. (0-42) 710-38-10,  fax. (0-42) 719-66-99

 

W przypadku zadeklarowania urządzenia stoiska z wyrobami piekarniczymi (karta zgłoszenia) bezpłatnie udostępniona zostanie powierzchnia wystawiennicza dla Waszego Zakładu, w celu zaprezentowania swoich wyrobów podczas trwania Targów Rolnych „W Sercu Polski” oraz XX Wojewódzkiej Wystawy Zwierząt Hodowlanych w dniach 16.06.br i 17.06.br.

 

W imprezie przewidziany jest udział prasy, radia i telewizji oraz władz krajowych i wojewódzkich.

 

 

SERDECZNIE ZAPRASZAMY PAŃSTWA DO WZIĘCIA UDZIAŁU W KONKURSIE WYROBÓW PIEKARNICZYCH

 

ŁODR

zs. w Bratoszewicach

 

Do pobrania: 
PDF icon Karta zgłoszenia (200.453 kB)
PDF icon Regulamin (210.598 kB)